Sledujte nás

Bruschetta s paradajkami

Ingredience

  • paradajky z Kameničian
  • cesnak
  • olej olivový
  • bazalka
  • soľ morská
  • chlieb / ciabatta / bageta

Bruschetta s paradajkami

Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti, rýchlosti a skvelej chuti. Obvykle sa v Taliansku podáva ako predjedlo, ale môžete si sa na ňom pochutiť aj samostatne. Verte, že touto "hriankou" rýchlo zaženiete hlad a ukojíte vaše chuťové poháriky.

Postup

Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme bazalku, soľ,  cesnak a zalejeme olivovým olejom. Spolu premiešame a necháme v chlade odstáť. Chlieb potrieme olivovým olejom a opečieme dozlatista. Môžeme potrieť cesnakom. Opečený chlieb podávame s paradajkovou zmesou… a bruschetta je hotová, prajeme dobrú chuť!

Tip:

Pre získanie intenzívnejšej chuti  nahradíme čerstvé paradajky sušenými alebo skombinujeme.