ingrediencie
- paradajky z Kameničian
- cesnak
- kvalitný panenský olej
- bazalka
- soľ morská
- chlieb / ciabatta / bageta
Bruschetta s paradajkami
Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti, rýchlosti a skvelej chuti. Obvykle sa v Taliansku podáva ako predjedlo, ale môžete si sa na ňom pochutiť aj samostatne. Verte, že touto "hriankou" rýchlo zaženiete hlad a ukojíte vaše chuťové poháriky.
Postup
Paradajky pokrájame na drobné kúsky, pridáme bazalku, soľ, cesnak a zalejeme olejom. Spolu premiešame a necháme v chlade odstáť. Chlieb potrieme olejom a opečieme dozlatista. Môžeme potrieť cesnakom. Opečený chlieb podávame s paradajkovou zmesou… a bruschetta je hotová, prajeme dobrú chuť!
Tip:
Pre získanie intenzívnejšej chuti nahradíme čerstvé paradajky sušenými alebo skombinujeme.