Sledujte nás

Pikantné chutney

ingrediencie

  • 500 g malých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • 1 malý kúsok čerstvého zázvoru, nastrúhaný
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky červeného korenia (alebo podľa chuti)
  • 1 lyžica olivového oleja

Obrázok a recept vytvorený pomocou AI.

Kde kúpit kvalitný panenský olej

Pikantné chutney

Hustá omáčka z paradajok, červenej cibule, zázvoru a korenín, ideálna ako príloha k mäsu alebo syrom.

POSTUP

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte, kým nezmäkne.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Orestujte ešte 1 minútu.
  3. Pridajte paradajky, koreniny (koriander, škoricu, kurkumu), soľ a červené korenie. Dobre premiešajte.
  4. Nalejte ocot, cukor a vodu. Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 30-40 minút, až kým zmes nezhustne.
  5. Podávajte so steakmi, grilovaným mäsom alebo syrom.

DOBRÚ CHUŤ!