Sledujte nás

Domáca pizza s chuťou čerstvých paradajok

Ingredience

NA CESTO:

  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžica kvalitného panenského oleja
  • droždie (na 1/4 kg múky polovica kocky)
  • voda

NA ZDOBENIE A OCHUTENIE:

  • paradajkový základ
  • šunka dle chuti
  • rukola
  • mozzarella / parmezán
  • čerstvé paradajky z Kameničan
  • kvalitný panenský olej
  • prípadne čokoľvek podľa chuti

Kde kúpit kvalitný panenský olej

Domáca pizza s chuťou čerstvých paradajok

Zbožňujte taliansku kuchyňu, jej dokonalú pizzu, vôňu bazalky a chuť sladkých paradajok? Milujete skvelú chuť kvalitných a čerstvých surovín? Upečte si spolu s nami pizzu, ktorá sa v okamihu stane vaším najobľúbenejším jedlom.

Postup

Najskôr si pripravíme cesto, pretože nám bude chvíľu kysnúť. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, soľ, olej, droždie a postupne pridávame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým sa neprestane lepiť. Prikryjeme utierkou a uložíme do tepla. Po pol hodine cesto znovu premiesime a necháme ho kysnúť ďalšiu pol hodinu. Je dôležité, aby cesto správne nakyslo, bolo jemné a nadýchané.

Ak nám už cesto nakyslo, môžeme ho rozvaľkať a začať s prípravou pizze.

Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a cesto vytvarujeme do tvaru pizzy. Cesto vyvaľkáme na tenko, až na okraje, ktoré by mali byť dvakrát hrubšie ako stred pizze. Zľahka ho potrieme olejom. Pizzu potrieme pripravovaným paradajkovým základom a zvyšok ponecháme vašej fantázii. My sme pizzu ozdobili mozzarellou a šunkou.

Pripravenú pizzu vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť 10 – 15 minút. Ako spoznáme, že už je domáca pizza hotová? Jednoducho. Okraje sú upečené do zlatista.

Na hotovú pizzu uložíme niekoľko čerstvých paradajok a lístkov rukoly.

Prajeme dobrú chuť!