ingrediencie
- dve hrsti rukoly
- jeden šalát little gem
- hrsť cherry paradajok
- mozzarella
- hrsť tekvicových a slnečnicových semienok
- dresing: 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky medu, 1 – 2 lyžičky dijonskej horčice, 1 – 2 lyžičky tmavého octu balsamico, väčšiu štipku provensálskeho korenia, čierne mleté korenie
Ľahký šalátik
Udržiavate sa v kondícii a v duševnej rovnováhe tým, že si po práci dáte riadne do tela? Máte hlad ako vlk, ale nechcete „vytunelovať“ celú chladničku? Chcelo by to niečo rýchle, výživné, ľahké a dobručké. Niečo čo uspokojí váš hlad a pritom pozitívne osloví chuťové poháriky.
Postup
- Šalát little gem a cherry paradajky nakrájame, dáme do misy spolu s rukolou a premiešame.
- Mozzarellu buď nakrájame alebo len tak zľahka umelecky natrháme, ako správni gurmáni, a pridáme k šalátu.
- Najdlhšie trvajúcim krokom receptu je praženie semienok, pretože trvá asi 2 – 3 minúty, ale verte, opražené chutia so zeleninou úplne božsky. Naviac dodajú telu potrebnú energiu i živiny, a nezaťažia pritom tráviaci ani cievny systém. Vďaka nim vás šalát zasýti.
- Dresing vytvoríme jednoducho zmiešaním všetkých prísad. Med si rozohrejeme v mikrovlnke, ak je príliš tuhý. Malým tipom je miešanie dresingu v malej zaváracej fľaši (možno od sušených rajčín), ktorá umožní jeho poriadne vymiešanie. Teda len v prípade, ak od nej máte viečko, samozrejme.
- Šalát potom zasypeme opraženými semienkami, nemusíme sa báť, že sú horúce.
- Zalejeme dresingom a je to!