Sledujte nás

Linguine s mušľami

Ingredience

  • 65 ml olivového oleja
  • 125 g šalotky, nakrájaná nadrobno
  • 20 g cesneku, nakrájaného nadrobno
  • 400 g srdcoviek, očistených
  • 400 g slávok, očistených
  • soľ a čerstvo namleté korenie
  • 400 ml bieleho suchého vína
  • 500 g čerstvých linguine alebo iných dlhých cestovín
  • hrsť hladkolistej petržlenky, nasekanej
  • 3 lístky šalvije, nasekané lístky
  • 140 g cherry rajčiniek, rozpolených
  • 60 g masla, studeného, nakrájaného na kocky
  • 1/2 citrónu

Linguine s mušľami

Pokiaľ nemáte čerstvé cestoviny alebo tenké cestoviny, ktoré sú hotové hneď, uvarte cestoviny zvlášť a pridajte ich do hrnca k mušliam, nepodlievajte vodou a pokračujte ďalej podľa receptu.

Postup

  1. V širšom hrnci rozohrejte olivový olej a na strednom plameni opekajte šalotku a cesnek, len aby zmäkkli a cesnek nezhnedol. Pridajte očistené mušle (srdcovky aj slávky), osoľte, okorente a podlievajte bielym vínom. Zatvorte pokrievkou a varte 2 minúty, potom pridajte cestoviny a podlievajte malým množstvom vody tak, aby sa cestoviny uvarili al dente.
  2. Do uvarených cestovín vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať, šalviu a rajčiny, premiešajte a odstavte. Vmiešajte studené maslo a dochuťte citrónovou šťávou.