Sledujte nás

Domáca pizza s chuťou čerstvých paradajok

Ingredience

NA CESTO:

  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • droždie (na 1/4 kg múky polovica kocky)
  • voda

NA ZDOBENIE A OCHUTENIE:

  • paradajkový základ
  • šunka dle chuti
  • rukola
  • mozzarella / parmezán
  • čerstvé paradajky z Kameničan
  • olivový olej
  • prípadne čokoľvek podľa chuti

Domáca pizza s chuťou čerstvých paradajok

Zbožňujte taliansku kuchyňu, jej dokonalú pizzu, vôňu bazalky a chuť sladkých paradajok? Milujete skvelú chuť kvalitných a čerstvých surovín? Upečte si spolu s nami pizzu, ktorá sa v okamihu stane vaším najobľúbenejším jedlom.

Postup

Najskôr si pripravíme cesto, pretože nám bude chvíľu kysnúť. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, soľ, olivový olej, droždie a postupne pridávame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým sa neprestane lepiť. Prikryjeme utierkou a uložíme do tepla. Po pol hodine cesto znovu premiesime a necháme ho kysnúť ďalšiu pol hodinu. Je dôležité, aby cesto správne nakyslo, bolo jemné a nadýchané.

Ak nám už cesto nakyslo, môžeme ho rozvaľkať a začať s prípravou pizze.

Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a cesto vytvarujeme do tvaru pizzy. Cesto vyvaľkáme na tenko, až na okraje, ktoré by mali byť dvakrát hrubšie ako stred pizze. Zľahka ho potrieme olivovým olejom. Pizzu potrieme pripravovaným paradajkovým základom a zvyšok ponecháme vašej fantázii. My sme pizzu ozdobili mozzarellou a šunkou.

Pripravenú pizzu vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť 10 – 15 minút. Ako spoznáme, že už je domáca pizza hotová? Jednoducho. Okraje sú upečené do zlatista.

Na hotovú pizzu uložíme niekoľko čerstvých paradajok a lístkov rukoly.

Prajeme dobrú chuť!