ingrediencie
NA CESTO:
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica kvalitného panenského oleja
- droždie (na 1/4 kg múky polovica kocky)
- voda
NA ZDOBENIE A OCHUTENIE:
- paradajkový základ
- šunka dle chuti
- rukola
- mozzarella / parmezán
- čerstvé paradajky z Kameničan
- kvalitný panenský olej
- prípadne čokoľvek podľa chuti
Domáca pizza s chuťou čerstvých paradajok
Zbožňujte taliansku kuchyňu, jej dokonalú pizzu, vôňu bazalky a chuť sladkých paradajok? Milujete skvelú chuť kvalitných a čerstvých surovín? Upečte si spolu s nami pizzu, ktorá sa v okamihu stane vaším najobľúbenejším jedlom.
Postup
Najskôr si pripravíme cesto, pretože nám bude chvíľu kysnúť. Do misky nasypeme múku, pridáme cukor, soľ, olej, droždie a postupne pridávame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým sa neprestane lepiť. Prikryjeme utierkou a uložíme do tepla. Po pol hodine cesto znovu premiesime a necháme ho kysnúť ďalšiu pol hodinu. Je dôležité, aby cesto správne nakyslo, bolo jemné a nadýchané.
Ak nám už cesto nakyslo, môžeme ho rozvaľkať a začať s prípravou pizze.
Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a cesto vytvarujeme do tvaru pizzy. Cesto vyvaľkáme na tenko, až na okraje, ktoré by mali byť dvakrát hrubšie ako stred pizze. Zľahka ho potrieme olejom. Pizzu potrieme pripravovaným paradajkovým základom a zvyšok ponecháme vašej fantázii. My sme pizzu ozdobili mozzarellou a šunkou.
Pripravenú pizzu vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť 10 – 15 minút. Ako spoznáme, že už je domáca pizza hotová? Jednoducho. Okraje sú upečené do zlatista.
Na hotovú pizzu uložíme niekoľko čerstvých paradajok a lístkov rukoly.
Prajeme dobrú chuť!