ingrediencie
- 1 kg sladučkých cherry rajčinek Hranáčik
- soľ
- sušené bylinky podla vlastných preferencií (bazalka, rozmarín, oregáno, ligurčkek, či čerstvo mleté korenie)
- trošku cukru
Sušené rajčinky pre dobrodruhov
Sušené rajčinky sú ideálnou superpotravinou pre dobrodruhov a náročných cestovateľov. Chutia skvele a nezaberú v batohu veľa miesta a ani mu nepridajú na hmotnosti. Okrem divočiny sa dajú s radosťou pojedať aj vo vlaku pri sledovaní krajiny za oknom. Sú dôležitým doplnkom jedálnička, obohatí ho o beta-karotény, lykopén, niektoré vitamíny a vlákninu. Ako si ich môžete pripraviť jednoducho sami doma?
Postup
1. Rajčiny vysypte na plech vyložený papierom na pečenie
2. Posypte ich soľou a sušenými bylinkami
3. Zvláštnym fígľom pre dosiahnutie obzvlášť sladkých sušených rajčín je pridanie trošky cukru
4. Rúru predhrejte na 120 °C (naozaj nie viac!) a pečte zhruba päť hodín.
Tip
Hotové sušené rajčiny spoznáte podľa toho, že z nich už nepotečie žiadna šťava. Zaujímavé je, že čím dlhšie ich pečiete, tým sú chrumkavejšie a výraznejšie chutia.