ingrediencie
- 1 miska paradajok
- 1 uhorka
- 2 zelené papriky
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 1 1/2 šálky paradajkovej omáčky
- 1 1/2 šálky vody
- 3 lyžice červeného vínného octu
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
Obrázok vytvorený pomocou AI.
Gazpacho predjedlo
V horúcich letných dňoch si každý rád dopraje ľahké a osviežujúce jedlá. Táto gazpacho polievka s paradajkami je skvelým doplnkom k obedu alebo večeri. Pripravte si tento recept a vychutnajte si svieži a chutný spôsob, ako doplniť svoje jedlo o ľahký letný pokrm.
Postup
- Paradajky, uhorku a papriku nakrájajte na veľmi malé kúsky.
- Všetky ingrediencie vložte do veľkej misy a dobre premiešajte.
- Pred podávaním nechajte 1 až 2 hodiny vychladiť v chladničke.
Výživové hodnoty na porciu:
- Kalórie: 90 kcal
- Tuky: 6 g
- Sacharidy: 9 g
- Bielkoviny: 2 g