ingrediencie
Ingrediencie:
- 500 g malých cherry paradajok
- 200 g mozzarelly, nakrájanej na plátky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžica balzamového octu (voliteľné, na dochutenie)
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Obrázok a recept vytvorený pomocou AI.
Grilované paradajky s mozzarellou
Grilované cherry paradajky s jemnou mozzarellou, dochutené bazalkou a balzamovým octom, sú ideálnym pokrmom na letné večery. Tento jednoduchý a rýchly recept si zamilujete nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho osviežujúci vzhľad, ktorý sa perfektne hodí k vínu a letnému jedlu.
POSTUP
- Paradajky umyte a nakrájajte na polovice, ak sú väčšie.
- Predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Paradajky pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou, čiernym korením a sušenou bazalkou.
- Grilujte paradajky 2-3 minúty z každej strany, kým nebudú mäkké a začnú sa jemne pripalovať.
- Na každú grilovanú paradajku položte plátok mozzarelly a grilujte ďalších 1-2 minúty, kým sa syr neroztopí.
- Po ugrilovaní paradajky servírujte na tanieri, pokvapkajte balzamovým octom a ozdobte čerstvou bazalkou.
- Podávajte ako prílohu alebo ľahké hlavné jedlo s čerstvým chlebom.