ingrediencie
- 1 balenie lístkového cesta
- 300 g malých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
- 250 g ricotty
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 vajce na potretie
Obrázok a recept vytvorený pomocou AI.
Paradajkový koláč s ricottou
Slaný koláč s krehkým cestom, paradajkami a krémovou ricottou. Ideálny na brunch alebo ako ľahká večera.
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak.
- Na pripravené lístkové cesto rozotrite ricottu a rovnomerne ju rozdeľte.
- Na ricottu položte nakrájané paradajky, posypte oregánom, soľou a korením.
- Koláč dajte do rúry a pečte asi 25-30 minút, kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé.
- Po upečení koláč pokvapkajte olivovým olejom a podávajte.