Sledujte nás

Paradajkový koláč s ricottou

ingrediencie

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 300 g malých cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • 250 g ricotty
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 vajce na potretie

Obrázok a recept vytvorený pomocou AI.

Kde kúpit kvalitný panenský olej

Paradajkový koláč s ricottou

Slaný koláč s krehkým cestom, paradajkami a krémovou ricottou. Ideálny na brunch alebo ako ľahká večera.

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak.
  3. Na pripravené lístkové cesto rozotrite ricottu a rovnomerne ju rozdeľte.
  4. Na ricottu položte nakrájané paradajky, posypte oregánom, soľou a korením.
  5. Koláč dajte do rúry a pečte asi 25-30 minút, kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé.
  6. Po upečení koláč pokvapkajte olivovým olejom a podávajte.

DOBRÚ CHUŤ!