Sledujte nás

Ratatouille

Ingredience

  • 1 väčší baklažán
  • 2 stredne veľké cukety (žlté alebo zelené)
  • 0,5 kg cherry rajčín
  • 2 veľké červené kápie
  • 1 plechovku lúpaných rajčín
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • vetvička čerstvého tymiánu
  • 2 cibule
  • čerstvo mleté korenie
  • soľ

Postup

  1. Nasypte baklažán a cuketu do cedidla a zasypte ich 2 lyžicami soli, nechajte ležať asi 30 minút, aby pustili šťavu.
  2. V  strednom hrnci rozpáľte olivový olej, opečte na ňom najprv baklažán, potom pridajte papriky, rajčiny, cibule a nakoniec 3 strúčiky cesnaku a cuketu.
  3. Vlejte do zmesi pokrájané rajčiny z plechovky, osoľte, okoreňte, premiešajte a duste čiastočne zakryté asi pol hodiny, pokiaľ sa šťava neodparí.
  4. Pridajte olivový olej, posledný jeden prelisovaný strúčik cesnaku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarín. Stiahnite z ohňa a podávajte horúce s kuskusom alebo bielou bagetou.

Dobrú chuť!

Ratatouille

Jedlo, ktoré u nás preslávila predovšetkým obľúbená animovaná postavička, sa narodilo v okolí francúzskeho mesta Nice. Jeho názov znamená v podstate miešaný pokrm a patrí k tradičným francúzskym kulinárskym perlám. Pokiaľ máte k dispozícii čerstvú zeleninu, bylinky a korenie, nič vám nebráni uvariť si túto stredomorskú dobrotu možno už zajtra na obed. Príprava je jednoduchá a výsledok – jednoducho geniálny!