ingrediencie
- 1 väčší baklažán
- 2 stredne veľké cukety (žlté alebo zelené)
- 0,5 kg cherry rajčín
- 2 veľké červené kápie
- 1 plechovku lúpaných rajčín
- 4 prelisované strúčiky cesnaku
- olivový olej
- vetvička čerstvého rozmarínu
- vetvička čerstvého tymiánu
- 2 cibule
- čerstvo mleté korenie
- soľ
Postup
- Nasypte baklažán a cuketu do cedidla a zasypte ich 2 lyžicami soli, nechajte ležať asi 30 minút, aby pustili šťavu.
- V strednom hrnci rozpáľte olivový olej, opečte na ňom najprv baklažán, potom pridajte papriky, rajčiny, cibule a nakoniec 3 strúčiky cesnaku a cuketu.
- Vlejte do zmesi pokrájané rajčiny z plechovky, osoľte, okoreňte, premiešajte a duste čiastočne zakryté asi pol hodiny, pokiaľ sa šťava neodparí.
- Pridajte olivový olej, posledný jeden prelisovaný strúčik cesnaku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarín. Stiahnite z ohňa a podávajte horúce s kuskusom alebo bielou bagetou.
Dobrú chuť!
Ratatouille
Jedlo, ktoré u nás preslávila predovšetkým obľúbená animovaná postavička, sa narodilo v okolí francúzskeho mesta Nice. Jeho názov znamená v podstate miešaný pokrm a patrí k tradičným francúzskym kulinárskym perlám. Pokiaľ máte k dispozícii čerstvú zeleninu, bylinky a korenie, nič vám nebráni uvariť si túto stredomorskú dobrotu možno už zajtra na obed. Príprava je jednoduchá a výsledok – jednoducho geniálny!